Takaisin MTK-Uusimaa esittää Markus Eerolaa jatkamaan MTK:n johtokunnan 3. puheenjohtajana

Tiedote

MTK-Uusimaa esittää Markus Eerolaa jatkamaan MTK:n johtokunnan 3. puheenjohtajana

10.11.2022

Tiedote 10.11.2022

MTK-Uusimaan johtokunta on päättänyt esittää maatalousyrittäjä Markus Eerolaa MTK:n keskusliiton johtokunnan 3. puheenjohtajaksi. Eerola on toiminut vuodesta 2010 lähtien MTK:n johtokunnan 3. puheenjohtajana. Eerola toimii lisäksi MTK:n peltokasvivaliokunnan ja luomuverkoston jäsenenä, sekä Huoltovarmuuskeskuksessa alkutuotantopoolin puheenjohtajana.

Markus Eerola on toiminut hyvinkääläisen Knehtilän tilan isäntänä vuodesta 1999 lähtien. Eerolan sukutila on saanut myös kansainvälistä näkyvyyttä ja tunnustusta Palopuron Symbioosin toiminnan myötä. Tilan päätuotantosuuntana on kasvinviljely ja tila on ollut vuodesta 2010 lähtien luomussa. Maatilalla on lisäksi tilausravintola ja kokoustila, jota hoitaa vaimo Minna Sakki-Eerola. Tilan yhteydessä toimii biokaasulaitos, ja biokaasun ajoneuvotankkausasema. Tilalla harjoitetaan myös metsätaloutta, Eerola on metsähoitoyhdistys Uusimaan valtuuston jäsen.

Maatila on mukana useissa niin kotimaisissa kuin kansainvälisissä tutkimus- ja koetoimintaprojekteissa. Markus Eerola on monipuolisesti verkostoitunut, joka auttaa häntä toimimaan laajasti myös edunvalvonnassa.

Markus Eerola on myös eduskuntavaaliehdokkaana ensi kevään vaaleissa Uudenmaan Kokoomuksen esittämänä.

 

Valinta tapahtuu 23.-24.11.2022 MTK keskusliiton valtuuskunnan kokouksessa, joka on MTK:n ylintä päätösvaltaa käyttävä toimielin. Siihen kuuluu 55 MTK-liittojen valitsemaa edustajaa ja 20 edustajaa metsänhoitoyhdistyksistä sekä neljä yhteisöjäsentä. Valtuuskunnan puheenjohtajana toimii Eerikki Viljanen Vihdistä. MTK:n johtokunnan nykyinen puheenjohtajisto: Juha Marttila, Mauno Ylinen ja Markus Eerola, on kokonaisuudessaan erovuorossa.

 

Lisätietoja:

MTK-Uusimaan puheenjohtaja Aleksis Kyrö, puh. 050 587 9146

Markus Eerola, puh. 0400 489 350