null ”Kauniit sanat on käytetty – nuoret eivät ole vain järjestön kiiltokuvia” Etelämanut esittävät Susanna Valtosta maaseutunuorten edustajaksi MTK:n johtokuntaan

Ajankohtaista

”Kauniit sanat on käytetty – nuoret eivät ole vain järjestön kiiltokuvia” Etelämanut esittävät Susanna Valtosta maaseutunuorten edustajaksi MTK:n johtokuntaan

28.9.2021

TIEDOTE
Julkaisuvapaa heti

Etelämanut (MTK Häme, MTK Uusimaa & SLC Nylandin nuorten valiokunta) esittää Susanna Valtosta maaseutunuorten edustajaksi MTK:n johtokuntaan kaudelle 2022-2024.

- Minulla on vahva halu kehittää MTK:ta jäsentensä ja erityisesti nuorten, tulevaisuuden tuottajien näköiseksi järjestöksi, jossa jokaisella jäsenellä on paikkansa, Valtonen avaa ajatuksiaan.

26-vuotias Valtonen toimii tällä hetkellä Hirvilammen luomun toisena yrittäjänä sekä MTK Hämeen Kanta- ja Päijät-Hämeen Ruokaviesti -hankkeen projektityöntekijänä. Maatalouden laajaa osaamista Valtonen on kerännyt luonnonvara-alan opinnoistaan Koulutuskeskus Salpauksessa, Hämeen ammattikorkeakoulussa sekä paraikaa Helsingin yliopistosta opiskelleessaan maatalousekonomiaa.

- Tärkeimpiä tavoitteita minulle johtokuntapestissä olisi yhtenäinen edunvalvonta, joka huomioi kaikki tuotantosuunnat, niin että kuulemme päätöksenteossa joustavammin koko jäsenkenttää. Järjestömme on panostettava kuluttajatyöhön – kotimaisesta ruoasta ja ruoantuotannosta viestiminen pitää saada osaksi jokaisen järjestön elimen toimintaa.
Kauniit sanat on käytetty – nuoret eivät ole vain järjestön kiiltokuvia. Nuorten merkitys järjestölle on saatava näkymään konkreettisesti. Nuorille on järjestettävä vaikuttamisen paikkoja koko järjestössä – johtopaikoilta rivijäseneksi.

Vahvan asiantuntijuuden lisäksi Susanna on helposti lähestyttävä ja rento, jonka kanssa on helppo puhua maatalouden rakennemuutoksesta sekä syksyn parhaista sadonkorjuuresepteistä. Valtonen omaa laajat verkostot sekä opintojen että avoimen luonteensa ansiosta.

- Susannalle voi aina soittaa! Hän kuuntelee murheet ja kehitysehdotukset, vie niitä eteenpäin tai tarpeen vaatiessa etsii lisätietoa ja tuo sen kaikkien tietoon, nuorten valiokunnan puheenjohtaja Veera Ollikkala kuvailee.

Vapaa-ajallaan Valtonen ulkoilee koiriensa kanssa, neuloo, urheilee monipuolisesti sekä osallistuu paikallisen nuorkauppakamarin toimintaan.

Maaseutunuoret valitsevat keskuudestaan nuorten edustajan MTK:n johtokuntaan 31.10.2021 maaseutunuorten syysparlamentissa Helsingissä. MTK:n valtuuskunta vahvistaa lopullisen valinnan. Manuedustaja on puolestapuhuja, johtotähti, ennustaja ja neuvottelija. Manuedustaja on MTK:n johtokunnan täysivaltainen jäsen, suodattaen tietoa maaseutunuorten näkökulmasta. Manuedustaja on maaseutunuorten valiokunnan ja toimihenkilöiden sparraaja. Manuedustaja rakentaa vaikuttavuutta sydän ja järki mukana - intohimosta lajiin, mutta järjen ja jaksamisen rajoissa.

Yhteystiedot:
Susanna Valtonen, 044 973 7400, valtonen.susanna@gmail.com
Veera Ollikkala, etelämanujen puheenjohtaja, 050 524 8442
Elina Nummela, maaseutunuorten asiamies Hämeessä, 040 823 6615, elina.nummela@mtk.fi

Materiaaleja

29.4.2020 Manujen keskiviikkokahvit

Erika Mäkinen, Maanomistajien arviointikeskus, Maatalousyrittäjien juridiset ongelmat esitys

23.4.2020 Tuki-infot

Uudenmaan maaseutuhallinto, materiaalit

Uudenmaan ELY, Kotieläin 2020, Tietoa ja neuvoja valvonnasta esitys