Maaseutunuoret eli EteläManut

Eteläisten liittojen maaseutunuoret, eli EteläManut ovat MTK-Uudenmaan, MTK-Hämeen sekä SLC Nylandin alle 35-vuotiaita jäseniä. Mukaan manujen toimintaan pääset osallsitumalla meidän tapahtumiin. Rohkeasti vaan mukaan yksin tai vaikka kaverin kanssa.

Lisää seurantaan Etelämanujen 

 Facebook-sivut sekä   Instagram tili.

Liity mukaan myös Etelämanujen 

 WhatsApp ryhmään, missä jaamme tietoa kasvukauden tilanteesta, kuulumisia, traktorikuvia sekä tietoa MTK:n ja SLC:n tapahtumista. Klikkaa itsesi mukaan tästä.

 

 Haluatko olla hengenpelastaja? Liity mukaan Etelämanujen VeriRyhmään.

 

Etelämanujen alustava tapahtumakalenteri 2024:
5.7. Manubileet Farmarissa, FarmiFiesta
Heinäkuu PerjantaiPirtelöt
Syyskyy/lokakuu PerjantaiPirtelöt/Sauna
18.10. Maatalouskonemessut manutapaaminen MTK:n pisteellä & manuburgeri & jatkot Sampsan kanssa 
24-26.10. Syysparlamentti Jyväskylässä 
Marraskuu yritysvierailu 
Marraskuu/joulukuu pikkujoulut
21.12. Joulutulet 

MTK-Uudellamaalla on MTK Hämeen ja SLC Nylandin:n kanssa yhteinen maaseutunuorten valiokunta. Valiokunta kokoontuu noin neljä kertaa vuodessa. Maaseutunuorten valiokunta nostaa esiin nuorten näkökulmia ajankohtaisiin asioihin ja vie niitä eteenpäin järjestössä. Valiokunta tarjoaa mahdollisuuden päästä vaikuttamaan yhteisiin asioihin, mutta myös tilaisuuden päästä keskustelemaan samanhenkisten ihmisten kanssa ja verkostoitumaan. Maaseutunuorten valiokunnan keskeisiä tavoitteita ovat yhteistyön lisääminen, tehdyn työn läpinäkyvyys jäsenille ja hyvän yhteishengen luominen järjestössä.

MTK-Uudellamaalla on valiokunnassa neljä edustajaa edustajaa. Yhdistykset esittävät ehdokkaita liiton johtokunnalle ja näiden perusteella johtokunta asettaa valiokunnan yksivuotiskaudeksi tammikuun ensimmäisessä kokouksessa.

Uudenmaan edustajat valiokunnassa 2024

Anni Kyrö, Orimattila, anni.kyro(at)phnet.fi, 044 254 3270
Niko Rytsä, Vihti, nikorytsa1(at)gmail.com, 045 317 3987
Oskari Virtanen, Vihti, oskari.virtanen(at)mediafarmi.fi, 040 742 7763
Toni Lindqvist, Myrskylä, mtylindqvist(at)gmail.com, 050 327 4976

Maaseutunuoret ovat alle 35-vuotiaita MTK:n jäseniä; nuorta vimmaa, asioita liikkeelle laittava voima. Maaseutunuoret ovat tekeväisten ihmisten porukka, johon kaikki ovat tervetulleita mukaan. Yhdistävänä tekijänä maaseutunuorilla on halu vaikuttaa maaseudun asioihin. Toiminnassa on mukana maataloustuottajia, maaseututyrittäjiä, yhteistyökumppaneita, alan opiskelijoita.

Alueellisissa liitoissa sekä Keskusliitossa on maaseutunuorten valiokunnat. Valiokunnissa paneudutaan maaseudun ajankohtaisiin kysymyksiin etenkin nuorten näkökulmasta, nostetaan esiin nuorten näkökulmia ajankohtaisiin asioihin ja viedään niitä eteenpäin järjestössä. Lisäksi valiokunnan toiminta on hauskaa yhdessäoloa, ammattiasioita ja kouluttautumista järjestötyöhön.

Maaseutunuoret tekevät opinto- ja tutustumismatkoja ja järjestävät juhlia ja tapahtumia. Näitä ovat MTK-Keskusliiton järjestämät, maaseutunuorille suunnatut tapahtumat ja liittojen ja yhdistysten toteuttamat tapahtumat. Ole mukana menossa!

Tiesitkö, että maaseutunuorilla on myös kansainvälistä toimintaa? Lue lisää asiasta täältä.

Tutustu nuoriin ja lupaaviin maaseutunuorten omilla nettisivuilla Maaseutunuoret ja Facebook ryhmässä sekä Facebook sivuilla. Sivuilta löydät myös ajankohtaiset tapahtumat.

Manujen esite