MTK:n jäsenyys kannattaa

On monia syitä, miksi kannattaa liittyä MTK:n jäseneksi. Järjestö tarjoaa jäsenilleen edunvalvonnan lisäksi erilaisia jäsenpalveluja: ajankohtaista tietoa, tilaisuuksia ja koulutuksia. Merkittävä osa järjestön tuottamasta palvelusta on neuvontaa ja asiantuntija-apua.

Erittäin tärkeää on myös yhteisöllisyys - yhdessä tekeminen. Järjestöön kuuluminen luo jäsenille tunnetta yhteisöllisyydestä ja omasta ammatti-identiteetistä. Yhteisten arvojen ylläpitäminen sekä tietojen, taitojen ja tunteiden jakaminen saman alan ihmisten kesken on tärkeä osa järjestötyötä.

Jäsen saa lukuisan määrän rahanarvoisia jäsenetuja. Jäseneduilla voi saada useiden satojen eurojen suuruiset säästöt vuoden aikana. Valtakunnallisten jäsenetujen lisäksi maataloustuottajien liitot ovat neuvotelleet omia jäsenetuja, samoin metsänhoitoyhdistykset. Jäsenetuja voi saada esimerkiksi vakuutuksista, energiasta, polttoaineista sekä virkistys- ja vapaa-ajan matkoista.

MTK on maanviljelijöiden, metsänomistajien ja maaseutuyrittäjien ammatti- ja etujärjestö. Voit hakea MTK:n henkilöjäseneksi, jos sinulla ei ole tilaa tai yritystä.

Jäsenhakemuksen voit tehdä internetissä olevalla liittymislomakkeella.


Oiva-jäsenportaalista löydä omat tietosi, sähköisen jäsenkorttisi ja jäsenlaskusi. Lisäksi löydät sieltä suorat linkit koulutuskalenteriin, jäsenetuihin, puukauppatilastoihin ja sopimusmalleihin. Portaalissa on myös valtakunnallisten medioiden mediaseurannat eli isoimpien lehtien ja medioiden uutiskoonti keskitetysti MTK:n, maatalouden ja metsätalouden uutisten osalta. Lisäksi portaalista löydät hiililaskurin ja voit olla yhteydessä suoraa keskusliiton asiantuntijoihin. 

Jäsenmaksun kokonaisuus koostuu kolmesta osasta:
1. Edunvalvontamaksu, jolla mahdollistetaan MTK:n edunvalvontatyö maakunnissa, valtakunnan tasolla ja EU:ssa.
2. Oman, paikallisen MTK-yhdistyksen osuus, joka tulee yhdistyksen omaan käyttöön. Tällä mahdollistetaan kuntatason edunvalvonta, jäsenillat ja muu paikallinen hyöty ja huvi.
3. Metsänhoitoyhdistyksen jäseniä koskeva MHY:n jäsenmaksu.
 

Vuoden 2024 laskutukseen on otettu käyttöön 5 € suuruinen paperilaskutuslisä. Tilaa sähköinen jäsenlasku ja vältä 5 euron laskutuslisä.

Lue lisää jäsenmaksuista MTK:n nettisivuilta www.mtk.fi/-/jasenmaksuperusteet.

LähiTapiola 

MTK-edut 2024 omaisuusvakuutuksista

 • Maatilavakuutuksesta 10 % alennus. Jos tilalla on tehty turvallisuuskartoitus tai asiakkaalla on 10 000 euron sijoitus säästöhenkivakuutuksessa etusi on 15 %.
 • Lisäksi kotivakuutuksesta 10% alennus.

Voit tutustua muihin etuihin kuten palovatoirinjärjetelmäetuun sekä dokumenttipankkiin tarkemmin seuraavan linkin kautta:

Edut MTK-yhdistysten jäsenille

LähiTapiolan SPV etu: LähiTapiola tarjoaa kaikille vuonna 2024 yritystoiminnan aloittaville MTK-yhdistyksen jäsenille sammuttimen. Sammutin toimitetaan tilalle maatalouden riskienhallinnan asiantuntijan tilakäynnillä. 

 

Arvolex (entinen Maanomistajien Arviointikeskus)

Arvolexin asiantuntijat ovat erikoistuneet maa- ja metsätalousyrittäjien ja kiinteistönomistajien lakiasioihin sekä kiinteistöarvioiden laatimiseen.

Arvolex on lakitoimisto, jossa on perinteistä laajempi ja erikoistunut palvelutarjonta. Palvelu kattaa asiakkaiden auttamisen neuvonnasta oikeudenkäynteihin asti.

Voitte ottaa yhteyttä Arvolexin lakimiehiin ja auktorisoituihin kiinteistöarvioijiin kaikissa oikeudellisissa ja kiinteistöarviointitilanteissa.
Tässä muutamia esimerkkejä:

 • tuuli- ja aurinkovoimaan liittyvissä neuvottelu- ja sopimusasioissa
 • sopimusasioissa (konekaupat, rakentaminen, maanvuokrat ym.)
 • vahingonkorvausasioissa
 • ympäristölupa-asioissa
 • kaavoitus- ja suojeluasioissa
 • lunastus- ja tilusjärjestelyasioissa
 • yksityistieasioissa
 • maa-aineksen ottolupa-asioissa
 • perintö- ja perheoikeudellisissa asioissa (toimimme myös pesänselvittäjinä
 • ja -jakajina)
 • tilojen jakamiseen liittyvissä asioissa
 • kiinteistöjen arviointiin liittyvissä asioissa

Maksuton pikaneuvontapalvelu MTK- ja Mhy-jäsenille

Lähetä Arvolexille sähköpostikysymys lakimiesvastaa@arvolex.fi tai kiinteistoarvioijavastaa@arvolex.fi ja liitä viestiin nimesi, yhteystietosi ja jäsennumerosi, joka löytyy jäsenkortista tai -laskusta. Asiantuntijamme antaa sinulle kahden arkipäivän kuluessa sähköpostitse pikavastauksen tai -ohjeistuksen. Tarkistamme jäsenyyden voimassaolon ennen vastausta. Annamme jäsenille pikaneuvon selvään yksityiskohtaan ja pikaohjeistuksen isomman kokonaisuuden eteenpäinviemiseksi.

Palkkioista -10 % alennus MTK:n ja Mhy:n jäsenille

Arvolex antaa 10 % alennuksen aikaan perustuvasta palkkiosta MTK:n ja Mhy:n jäsenille, lukuun ottamatta vakuutuksen tai vastapuolen korvaamia toimeksiantoja. Ilmoita meille jäsennumerosi ensimmäisessä yhteydenotossasi.

Arvolex palvelee koko maassa. Sen toimihenkilöt työskentelevät toimeksiantojen parissa ympäri Suomea ja vakituiset toimistot sijaitsevat Espoossa, Seinäjoella ja Oulussa.

 • Espoo  puh. 020 7411 050
 • Seinäjoki  puh. 020 7411 066
 • Oulu  puh. 020 7411 064

Arvolex on MTK:n, MTK-liittojen ja SLC:n omistama vuonna 1962 perustettu lakiasiantoimisto.

MTK-Uusimaan esite

MTK-Uusimaan jäsenlehti Uusmaalainen