Takaisin EteläManujen VeriRyhmä - ojenna kätesi!

Ajankohtaista

EteläManujen VeriRyhmä - ojenna kätesi!

01.03.2022

Eteläisten liittojen maaseutunuoret tahtovat tehdä osuutensa veripalveluiden toiminnan tukemiseksi. EteläManujen oma VeriRyhmä on porukka, johon kannattaa liittyä verenluovutuksen yhteydessä.

Oletpa sitten vanha konkariluovuttaja tai joskus miettinyt veren luovuttamista, lähde mukaan tekemään hyvää! Joka arkipäivä Suomessa tarvitaan vähintään 800 verenluovuttajaa mm. onnettomuuksien uhrien, keskosvauvojen ja syöpää sairastavien auttamiseen.

Liittyminen on helppoa:
1. Tee verenluovuttajatesti osoitteessa sovinkoluovuttajaksi.fi.
2. Varaa aika osoitteessa veripalvelu.fi/ajanvaraus. Voit luovuttaa missä tahansa luovutuspisteessä.
3. Täytä terveyskysely veripalvelun nettisivuilla luovutusta edeltävänä tai samana päivänä. Kyselyn voi täyttää myös paikan päällä omalla tai Veripalvelun laitteella.
4. Ota mukaan luovutukseen kuvallinen, virallinen henkilötodistus!
5. Liity jäseneksi Etelä Manut VeriRyhmään kertomalla ryhmän nimi hoitajan haastattelussa. Vain ryhmään liitettyien luovuttajien käynnit kartuttavat ryhmän "veripankkitiliä".

Huomaathan, että luovuttaja voi kuulua samanaikaisesti vain yhteen VeriRyhmään.

Liittymisen jälkeen luovutukset kerryttävät ryhmän luovutuspisteitä automaattisesti. Myös ne käynnit lasketaan, jotka eivät johtaneet luovutukseen.

6. Nauti luovutuksen jälkeen ansaitut kahvit ja ota loppupäivä rauhallisesti.
7. Käy luovuttamassa uudelleen, kun se on sinulle mahdollista ja kartuta meidän yhteistä ”veripankkitiliämme”. Vähintään 10 luovutuskerrasta ryhmämme saa kunniakirjan ja VeriRyhmille järjestetään vuosittain myös arvontakampanjoita.

Tee luovutuksestasi Instagram postaus ja käytä ja tägää @etelamanut postaukseen, niin voimme jakaa sinun postauksesi Eteläisten liittojen maaseutunuorten Instagram tilillä. Muista tägätä myös @veripalvelu ja paikallinen veripalvelutoimisto, niin hekin voivat jakaa meidän postauksiamme!

#ojennakätesi #veripalvelu #veriryhmä #hengenpelastaja