Takaisin Oletko kiinnostunut ottamaan vastaan hevosenlantaa pelloillesi?

Ajankohtaista

Oletko kiinnostunut ottamaan vastaan hevosenlantaa pelloillesi?

27.03.2024

Hevosenlanta-tinteri kohtauttaa hevostallit ja viljelijät

 

HAMK:n opiskelija Krista Suomisen tekemässä kyselyssä tuli esille, että viljelijöillä on kiinnostusta ottaa vastaan hevosenlantaa. Monella tallilla taas on tarve päästä lannasta eroon. Hippolis kehitti yksinkertaisen, taulukkomallisen ”lanta-tinterin”, josta viljelijä voi ensin katsoa löytyykö omalta alueelta lantaa. Jos ei löydy, voi jättää omat yhteystiedot toiseen taulukkoon.


”Usein asiat jäävät toteutumatta, kun niitä ajatellaan liian hankalasti. Siksi päädyttiin tällaiseen ratkaisuun ja sen avulla pystytään kohtauttamaan lannan luovuttajat ja tarvitsijat”, kertoo projektipäällikkö Erja Mattila Hippoliksesta Tinterin taustoista. ”Aluksi on hankittu talleja luovuttajapuolelle ja nyt toivotaan viljelijöiltä kiinnostusta ottaa lantaa vastaan.”

 

Hevosenlanta on kierrätysravinne ja erinomainen maanparannusaine parantaen sitä kautta hiilensidontaa. Siksi tavoitteena on saada hevosenlanta mahdollisimman hyvin kiertoon.

 

Lanta-tinteri löytyy osoitteesta https://www.hippolis.fi/lanta-tinteri/ ja sieltä löytyy ohjeet omien tietojen lisäämiseksi. Huom. Taulukossa on kaksi alavalikkoa: ”Luovutan lantaa” ja ”Vastaanotan lantaa”.

 

Lisätietoja: Erja Mattila, Hippolis – Hevosalan osaamiskeskus ry, puh. 045 111 7754, etunimi.sukunimi@hippolis.fi