Takaisin MTK-Uusimaan syyskokous 2023

Ajankohtaista

MTK-Uusimaan syyskokous 2023

05.12.2023

MTK-Uusimaan syyskokous järjestettiin 5.12. Faba Osk Vantaalla. Kokoukseen osallistui yhteensä 42 henkilöä.

MTK-Uusimaan puheenjohtaja, Aleksis Kyrö kertoi avaussanoissaan mm. muutoksesta ja siitä kuinka tasapainon vuoksi pitää olla myös keinoja rauhoittumiseen. Puheenjohtaja totesi, myös että olemme kokoamme suurempi liitto, sillä meidän alueella asuu 1,7 miljoonaa kuluttajaa. Puheenjohtaja oli myös huolissaan siitä, että omistajanvaihdokset tehdään usein vasta viimehetkillä. Meidän alueellamme on myös paljon osa-aikaviljelijöitä ja puheenjohtajaa huolestutti myös heidän osaltaan maatalousidentiteetti. Ovatko he ensisikaisesi insinöörejä vai maanviljelijöitä. Tämä on tärkeä ammatti ja meidän ammatista pitää pystyä olemaan ylpeä.

TUOTTO -hankkeen hankepäällikkö Taru Antikainen esitteli hankkeen toimintaa ja tuottajaorganisaatioita. MTK:n johtokunnasta Arto Laine kertoi peltokasvivaliokunnan strategiasta.

Kokouksessa päätettiin, että liiton puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja valitaan johtokunnan ensimmäisessä kokouksessa.

MTK-Uusimaan syyskokous valitsi liiton johtokuntaan uusina henkilöinä Aija Kalekin MTK-Pornaisista, Anni Kyrön MTK-Orimattilasta ja Niko Rytsän MTK-Vihti-Karkkilasta. Erovuoroisista johtokuntaan valittiin uudelleen Jukka Lehtonen MTK-Lohjan Seudusta.

Onnea valituille!