Takaisin Liiton puheenjohtajan terveiset lokakuu 2023

Blogi – Jäsenyys

Liiton puheenjohtajan terveiset lokakuu 2023

06.10.2023

Vihdoin alkaa sadonkorjuu olla paketissa. Vaikean ja haastavan syksyn jälkeen on hyvä hengähtää hetki. Toivottavasti kaikkia alueemme viljelijät löytävät hetken tauon. Tänään tätä kirjoittaessa on Friends & Brgrs -ketjun kiitä tuottajaa päivä. Mahtava ele yksityiseltä yritykseltä antaa takaisin meille ruoan tekijöille. Samaan aikaan erittäin hieno tapa tavata kanssaviljelijöitä. Muistakaa pitää kontaktit naapureihin yllä ja jatkakaa saunailtoja ja muita kokoontumisia myös syksyn pimetessä.

Hieman vakavampana asiana kehottaisin nyt valppauteen oman kassan suhteen. Eritysesti kuun lopussa erääntyvien lainojen suhteen on viimeiset hetket olla omaan pankkiin yhteydessä, mikäli lyhennyksiä on järjesteltävä. Samoin mikäli on vuokrasopimusten maksuaikoja mietittävä, on nyt hyvä olla yhteydessä vuokranantajaan. Tukimaksatusaikataulujen muutos on aika varmasti tälle vuodelle lyöty lukkoon ja muutoksia siihen tuskin tällä aikataululla enää saadaan. Joten vahingot kannattaa minimoida etukäteen. Tukikauden muutoksen mukana on tullut myös uusia kasvipeitteisyys vaatimuksia, joten syysmuokkausten kanssa kannatta olla tarkkana tänäkin vuonna.

Yhdistyksissä valmistaudutaan pikkuhiljaa syyskokouksiin ja toivonkin, että jäsenistö lähtisi käymään kokouksissa. Syyskokoukset, vaikka sisältävät myös yhdistystoiminnan pakollisia kulmakiviä, antavat myös mahdollisuuden tavata kollegoita ja jutella muutenkin maataloudesta.

Hyviä syyskelejä toivottaen,

Aleksis Kyrö

MTK-Uusimaa puheenjohtaja