Takaisin Liiton puheenjohtajan terveiset marraskuu 2022

Blogi – Jäsenyys

Liiton puheenjohtajan terveiset marraskuu 2022

08.11.2022

Sähköä alkaa olla ilmassa, kun MTK:n valtuuskunnan syyskokous lähestyy. Järjestömme ylin päättävä elin eli MTK:n valtuuskunta kokoontuu jälleen kuun lopulla Helsingissä suuntamaan järjestömme suuntaa seuraavalle vuodelle. MTK:n sääntöjen mukaan kaikki puheenjohtajat ovat kolmen vuoden välein erovuorossa ja tänä vuonna myös jokaiselle puheenjohtajalle on tullut haastaja. Ja hyvä niin. Se, että on kiinnostusta johtaville paikoille, on aina hyväksi järjestölle. Mitä meidän alallamme eteenpäin meno sitten olisi? Tästä saamme toivottavasti puheenjohtajakandidaateilta tietoa ja ajatuksia. Uusimaa käyttää valtaansa valtuustossa 4 edustajan voimin. Kolme edustajaa ovat MTK-Uudenmaan liiton edustajia, Sanna Kurki, Eerikki Viljanen sekä allekirjoittanut, lisäksi Metsänhoitoyhdistyksen edustajana paikalla on Tuula Piekka.

Katsotaan mihin valinnat johtavat. Haluaisin oikeastaan tässä samalla kääntää katsetta myös keväällä siintäviin eduskuntavaaleihin. Olisin kovin iloinen, jos paikallisyhdistykset ottaisivat hieman koppia eduskuntaavaalien suhteen esimerkiksi vaalipaneelien järjestämiseksi. Samoin mikäli jäseniä on asettumassa ehdokkaiksi, olisi niistä hienoa saada tieto myös liittoon. Ehdokasasettelu päättyy 21.2, jonka jälkeen voisi olla vaalipaneelien aika, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Paikallisyhdistysten syyskokouksiin siis tästä hieman vinkkiä.

Ja tästä päästään vielä paikallistasolle, menkää hyvät jäsenet nyt oman yhdistyksenne syyskokoukseen. Yleiset kokoukset ovat ne paikat, joissa jäsenenä pääset vaikuttamaan asioihin. Erityisesti nyt kun ajat eivät ole helpoimmat, on tärkeää saada erilaiset viestit kulkemaan meille liittoon ja liitosta eteenpäin keskusliittoon. Sitä ymmärtää istuvansa kuitenkin omassa norsunluutornissaan, kun tuntuu ettei oma aika riitä kaikkeen mihin järjestösaralla haluaisi. Ja se mistä varmasti joutuu eniten tinkimään on kentän äänen kuuleminen. Ei ole vain yksinkertaisesti aikaa soittaa jokaista jäsentä läpi kysyäkseen kuulumiset. Onko meillä huonot kanavat? Tuletteko lukeneeksi uutiskirjeitä mihin tämäkin kirjoituskin tulee osaksi? Onko teillä mahdollisuuksia reagoida liiton/paikallisyhdistyksen suuntaan? Ja jos ei, niin miten tätä voisi parantaa? On hyvä katsoa eteenpäin ja kehittää asioita yhdessä.

Valoa kaikille viljelijöille marraskuun pimeyteen <3

Aleksis Kyrö

MTK-Uusimaa puheenjohtaja