Takaisin Liiton puheenjohtajan terveiset toukokuu 2024

Blogi – Jäsenyys

Liiton puheenjohtajan terveiset toukokuu 2024

30.04.2024

Mainiota kevään alkua kaikille!

Viime viikon takatalvi latisti hieman kevätinnostusta, mutta onneksi nyt ovat säät muuttuneet oikeasti keväisemmiksi. Näillä näkymin kylvöt alkavat hieman normaalia myöhemmin, mikäli tämänhetkiset sääennusteet pitävät paikkansa. Kymmenen vuotta sitten oltiin tähän aikaan jo täyttä häkää kylvöillä, mutta vuodethan eivät ole veljeksiä. Sääolosuhteisiin pitää vaan mukautua, vaikka kaatosateen piiskatessa ikkunaan kesken kylvöjen se saattaa tuntuakin kaukaiselta ajatukselta.  Näyttää myös siltä, että peltotukien haku avautuu toukokuussa samaan aikaan kun päästään pellolle hommiin. Viimeinen hakemuksen jättöpäivä on tuttuun tapaan kesäkuun puolessa välissä eli tänä vuonna osuu 18.6.

Näin keväällä iskee tässä puheenjohtajan pestissä kunnon kokousrumba ja olen saanut käydä monen alueemme yhdistyksen kevätkokouksessa tapaamassa yhdistysten väkeä. On ollut hienoa päästä tutustumaan erilaisiin yhdistyksiin ja niiden toimintaan!

Oli myös mukavaa, että liiton kevätkokouksessa oli paljon porukkaa paikalla kuuntelemassa maa- ja metsätalousministeri Sari Essayahin ajankohtaiskatsausta ja esittämässä tiukkoja kysymyksiä ministerille. Ajankohtaiset poliittiset asiat olivat myös esillä kevätvaltuuskunnassa, kun paikalla oli pääministeri Petteri Orpo lupaamassa, että hallitusohjelman kirjaukset tullaan toteuttamaan kyllä. 

Peltojen kuivahtamista odotellessa kannattaa tässä välissä nyt ottaa pieni hengähdystauko arjesta,  jotta sitten taas jaksaa taas tehdä töitä täysillä!

Suotuisia kevätsäitä kaikille!

Aija Kalek

Puheenjohtaja