null Startup weekend Helsinki Food tarjosi uuden oppimiskokemuksen ja verkostoja

Artikkeli – Maaseutunuoret

Startup weekend Helsinki Food tarjosi uuden oppimiskokemuksen ja verkostoja

3.2.2017

Startup Weekend Helsinki Food loi Simonkadun kellarissa kohtaamispaikan nuorille yrittäjyydestä kiinnostuneille 27-29.1. Tapahtuman tavoitteena oli löytää eri alojen asiantuntijoiden kesken uusia ratkaisuja ja innovaatioita ruokaketjuun.  Eri aloja edustavat osallistujat takasivat monipuoliset ideat ja näkökulmat viikonlopun työn pohjaksi. Koko viikonlopun aikana kellarissa oli positiivinen ja tsemppaava ilmapiiri. Lähestulkoon 50 osallistujan joukosta 10:llä oli maatila/maataloustausta.

Viikonlopun aluksi osallistujilla oli mahdollisuus “pitchata” eli heittää ilmoille oma businessideansa. Näistä ideoista osallistujat valitsivat 11 parasta jatkotyöstöön. Ideoiden ympärille muodostettiin tiimit siten, että jokaisella osallistujalla oli mahdollisuus valita itselleen mielenkiintoisin aihe. Tiimeillä oli 54 tuntia aikaa kehittää ideoita eteenpäin — tarkoituksenaan päätyä todellisuudessa toimiviin ratkaisuihin ja palveluihin. Apuna käytettiin Business Model Canvasia.

Osallistujat työskentelivät tiimeissä viikonlopun aikana, ja sunnuntai iltana tiimit esittelivät työnsä tulokset tuomareista koostuvalle raadille. Ideat olivat tuotteita ja palveluita, mm. sienisnacksejä, orasjauhetta, keittiöhotellia yms.

Kolme parasta tiimiä palkittiin; Kitchen hotel, Caulizza sekä Forest pig mm. Pauligin tuotelahjoituksin ja paras tiimi sai 1000€ arvosta Nordic Law -lakiasiaintoimiston palveluita sekä tapaamiset Sitran asiantuntijoiden kanssa.

Startup Weekend -tapahtumat ovat tuottaneet maailmanlaajuisesti monia uusia yrityksiä, mutta tapahtuman tärkein anti jokaiselle liittyy oman näkökulman laajentumiseen, oppimiskokemukseen ja kattavan kontaktiverkoston luomiseen.

Monelle maaseutuyrittäjälle tilaisuus oli hyppy tuntemattomaan, mutta varmasti jokainen oli tyytyväinen sunnuntaina ja kokemuksesta paljon viisaampi monin eri tavoin. Englantiakin pääsi samalla vähän harrastamaan ja luomaan verkostoja maatalouden ulkopuolelle.

Tilaisuuden järjesti Boosti-hanke. Pääsponsoreina toimivat Paulig group sekä Nordic Law.


Materiaaleja

29.4.2020 Manujen keskiviikkokahvit

Erika Mäkinen, Maanomistajien arviointikeskus, Maatalousyrittäjien juridiset ongelmat esitys

23.4.2020 Tuki-infot

Uudenmaan maaseutuhallinto, materiaalit

Uudenmaan ELY, Kotieläin 2020, Tietoa ja neuvoja valvonnasta esitys