null Uusi KIILA-kurssi maatalousyrittäjille alkaa ensi syksynä

Ajankohtaista

Uusi KIILA-kurssi maatalousyrittäjille alkaa ensi syksynä

27.4.2020

Tarve huolehtia omasta työkyvystä on edelleen tärkeä, myös koronaepidemian aikana ja jälkeen. Maatalousyrittäjille on tarjolla uusi Kelan ammatillinen KIILA-kuntoutuskurssi nro 78591, joka alkaa syyskuussa Taukokangas Oy:n toteuttamana. Kuntoutuskurssi pidetään Kalajoen Hiekkasärkillä, Santa’s Resort&Spa Hotel Sanin yhteydessä.

Kuntoutus alkaa henkilökohtaisella päivällä Taukokankaalla syys-lokakuun aikana 2020 ja ensimmäinen ryhmäjakso on vasta marraskuun lopussa. Mikäli kuntoutukseen tulee muutoksia koronan takia, siitä ilmoitetaan kuntoutukseen valituille. Kuntoutusprosessi kestää kaikkiaan noin vuoden ja kuntoutuksen tavoitteena on työkyvyn parantaminen ja tukeminen sekä työelämässä pysyminen.

KIILA-kuntoutukseen voi hakeutua joko työterveyshuollon tai perusterveydenhuollon kautta, joissa arvioidaan kuntoutuksen soveltuvuus ja tarve sekä kirjoitetaan B-lausunto.
Hakemus toimitetaan Kelaan viimeistään 14.8.2020 mennessä. Kurssin koko on 8 henkilöä. Kuntoutus on maksutonta ja kuntoutuksen ajalta maksetaan Kelan kuntoutusrahaa, mahdollisia matkakorvauksia sekä yöpymiskorvauksia.

 

KIILA-kurssin esite

Materiaaleja

29.4.2020 Manujen keskiviikkokahvit

Erika Mäkinen, Maanomistajien arviointikeskus, Maatalousyrittäjien juridiset ongelmat esitys

23.4.2020 Tuki-infot

Uudenmaan maaseutuhallinto, materiaalit

Uudenmaan ELY, Kotieläin 2020, Tietoa ja neuvoja valvonnasta esitys