null Vuoden 2022 tuetut lomat maatalousyrittäjille nyt haettavissa

Ajankohtaista

Vuoden 2022 tuetut lomat maatalousyrittäjille nyt haettavissa

3.11.2021

Maatalousyrittäjille ja heidän perheilleen suunnatut tuetut lomat vuodelle 2022 ovat nyt haettavissa Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon (MTLH) kautta. Lomalta saa hyvinvointia sekä jaksamista arkeen ja työhön.

Maatalousyrittäjille suunnattuja lomia on lapsiperheille suunnatut Meidän perheen lomat, jotka järjestetään yhteistyössä yrittäjäperheiden kanssa. Hyvinvointia työikäisille – lomia löytyy ensi vuonna kolme. Molemmista lomamuodoista yksi järjestetään jo tutuksi tulleella parisuhdeteemalla. Ikääntyneille maatalousyrittäjille on tarjolla Työt takana -lomia.

Lomista maksetaan omavastuuosuus, joka on aikuisilta ja 17 vuotta täyttäneiltä 20 euroa/vrk.  Alle 17-vuotiaat lapset lomailevat maksutta. Omavastuuosuus kattaa majoituksen jaetuissa kahden hengen huoneissa, perhelomilla perhekoon mukaisissa huoneissa/huoneistoissa, täysihoitoruokailut sekä lomaan kuuluvan ohjelman. Matkakustannuksista lomalainen vastaa itse.

Tärkeää huomioida, että lomahakemukset tulee perustella huolellisesti. Ilman perusteluja tai vähäisin perusteluin lomatukea ei voida myöntää. Lomatukea myönnettäessä huomioidaan ensikertalaisuus, hakijan elämäntilanne, taloudelliset, terveydelliset ja sosiaaliset syyt. Esimerkiksi vaikea taloudellinen tilanne, velkataakka, raskas työ, omat tai perheenjäsenten sairaudet on hyvä tuoda hakemuksissa esille. Lomatukea voidaan myöntää korkeintaan joka toinen vuosi.

Lomatukea pitää hakea 3 kuukautta ennen loman alkamispäivää. MTLH on nyt jatkanut hakuaikoja tammi- ja helmikuun lomille. Tammikuun lomien hakuaika päättyy 30.11.2021 ja helmikuun lomien 15.12.2021.

Lomaa haetaan sähköisellä hakemus osoitteessa www.mtlh.fi tai täyttämällä paperinen hakemus ja postittamalla se MTLH:lle. Esitteitä ja hakemuslomakkeita voi tilata puhelimitse (010 2193 460 arkisin klo 9–13) tai sähköpostilla lomat@mtlh.fi. MTLH on uusinut hakemuslomakkeet, joten vanhoja lomakkeita ei kannata käyttää.

Lisätietoa lomatuen hakemisesta ja myöntämisestä: suunnittelija Sirpa Otava, p. 040 567 0628 / sirpa.otava@mtlh.fi

Maatalousyrittäjien lomat löydät täältä
https://mtlh.fi/lomatarjonta/lomia-yrittajille-ja-maatalousyrittajille/

Ja toinen linkki pdf-esitteeseen:

Maatalousyrittäjien lomat 2022

Materiaaleja

29.4.2020 Manujen keskiviikkokahvit

Erika Mäkinen, Maanomistajien arviointikeskus, Maatalousyrittäjien juridiset ongelmat esitys

23.4.2020 Tuki-infot

Uudenmaan maaseutuhallinto, materiaalit

Uudenmaan ELY, Kotieläin 2020, Tietoa ja neuvoja valvonnasta esitys