Liiton johtokunta 2023

Johtokunnan puheenjohtajaksi valittiin liiton syyskokouksessa Aleksis Kyrö.

Johtokunnan jäseniksi syyskokouksessa erovuoroisten tilalle valittiin uutena henkilönä Sam Borup MTK-Nurmijärvestä. Erovuoroisista johtokuntaan valittiin uudelleen Sanna Kurki MTK-Itä-Uudeltamaalta, ANnti Lepola MTK-Mäntsälästä ja Pauliina Pakkasmaa MTK-Lohjan Seudusta.

 

Liiton johtokunta 2023

MTK-Uusimaan johtokunta järjestäytyi vuoden 2023 ensimmäisessä kokouksessa.

Johtokunnan puheenjohtajana toimii Aleksis Kyrö ja varapuheenjohtajana Esa Heikkilä.
 

Nimi

Puhelin

Sähköposti

Tuotantosuunta

Yhdistys

 Aleksis Kyrö,   puheenjohtaja

0505879146

 apkyro(at)gmail.com

kasvinviljely

Orimattila

 Esa Heikkilä,   varapuheenjohtaja

0400484240

 esaheikkila(at)elisanet.fi

kasvinviljely, luomu

Tuusulan seutu

Sam Borup

0407064922

 sam.borup(at)gmail.com

naudanlihantuotanto, kasvinviljely

Nurmijärvi

 Sanna Kurki

0440718608

 sanna(at)askolankone.fi

kasvinviljely, luomu

Itä-Uusimaa

 Jukka Lehtonen

0500488384

 jukkalehtonen1(at)gmail.com

sianlihantuotanto, kasvinviljely

Lohjan Seutu

 Antti Lepola

0407755227

 a.lepola(at)luukku.com

kasvinviljely

Mäntsälä

 Mikko Mäkelä

0400404023

 mikkom.makela(at)pp.inet.fi

kasvinviljely

Vihti-Karkkila

 Elmeri Nieminen

0405524060

 elmeri.nieminen(at)live.com

kasvinviljely, luomu

Itä-Uusimaa

 Veera Ollikkala

0505248442

 veera.ollikkala(at)gmail.com

kasvinviljely

Vihti-Karkkila

 Ulla Onnila

0504909623

 ulla.onnila(at)gmail.com

maidontuotanto

Lapinjärvi

 Pauliina Pakkasmaa

0505283342

 pauliina(at)pakasentila.fi

maidontuotanto

Lohjan Seutu

 Samu Vildén

0451278125

 samu_vilden(at)hotmail.com

maidontuotanto

Orimattila

 

Vastuualueet:

Yleisedunvalvonta                                               Aleksis Kyrö, Esa Heikkilä

Kasvinviljely

   - rehu- ja leipävilja                                          Antti Lepola

   - siemenviljely ja erikoiskasvit                       Mikko Mäkelä

Luomutuotanto                                                   Esa Heikkilä

Kotieläintuotanto

   - maito                                                             Ulla Onnila

   - liha                                                                 Sam Borup, Jukka Lehtonen

Sosiaaliturva                                                      Pauliina Pakkasmaa

Ympäristöasiat

   - Itä-Uusimaa                                                 Elmeri Nieminen

   - Länsi-Uusimaa (+maapolitiikka)                Mikko Mäkelä

   - Keski-Uusimaa                                             Esa Heikkilä

Järjestötyö                                                         Aleksis Kyrö

Maaseutuyrittäjyys                                          Sanna Kurki

Nuorten toiminta                                              Veera Ollikkala

Johtokuntalaiset esittäytyvät

Esa Heikkilä

Kuka olet? Olen Esa Heikkilä, maatalousyrittäjä, Tuusulan Kellokosken kylältä. 

Miten lähdit mukaan toimintaan? Olen lähtenyt mukaan aikoinaan Tuusulan seudun mtyn nuoriin tuottajiin. Vanhemmat olivat mukana yhdistyksen toiminnassa. Tuusulan seudun yhdistys oli silloin aktiivinen yhdistys ja myös nuoret järjestivät erillistä toimintaa mm retkiä, yhdistyksen mökille polttopuutalkoita, saunailtoja ym.

Mitä teet MTK:ssa? Yhdistystoiminta jatkui myöhemmin varsinaisten tuottajien johtokunnassa ja myöhemmin sen puheenjohtajana. Olen ollut Uudenmaan liiton johtokunnassa jo lähes 12v, joten viimeinen kausi on nyt menossa. Vuosien kuluessa on ollut monenlaista toimintaa ja kannanottoa mtk asioiden parissa.

 

Antti Lepola

Kuka olet? Olen Antti Lepola eteläisestä Mäntsälästä. Minulla on kasvinviljelytila, jossa harjoitetaan siementuotantoa. MTK-toiminnassa olen Mäntsälän yhdistyksen johtokunnassa, uudenmaan johtokunnassa, eteläisten liittojen peltokasvivaliokunnassa ja keskusliiton peltokasvivaliokunnassa. Mäntsälän johtokunnassa olen ollut pidempään. Uudenmaan johtokunnassa ja peltokasvivaliokunnissa aloitin neljännen vuoden.

Mitä teet MTK:ssa? MTK-toiminnassa olen Mäntsälän yhdistyksen johtokunnassa, Uudenmaan liiton johtokunnassa, eteläisten liittojen peltokasvivaliokunnassa ja keskusliiton peltokasvivaliokunnassa. Mäntsälän johtokunnassa olen ollut pidempään. Uudenmaan johtokunnassa ja peltokasvivaliokunnissa aloitin tänä vuonna neljännen vuoden.

Miksi olet MTK:n jäsen? Jäsenenä olen, koska Suomessa rehellisesti ei ole muita järjestöjä, jotka ajavat maatalouden etuja. Luottamustoimia alkoi tulla, kun aloin käymään oman yhdistykseni kevät- ja syyskokouksissa.


Sam Borup

Kuka olet? Olen Sam Borup Nurmijärveltä. Ikää on 39 vuotta ja kotoa löytyy 2 lasta. Tilalla on kasvinviljelyä, eläimiä ja urakointia. Maataloutta on harjoiteltu nyt 15 vuotta.

Mitä teet MTK:ssa? Olen MTK-Uudenmaan liiton johtokunnassa. Olen myös Nurmijärven paikallisyhdistyksen johtokunnassa sekä Eteläisten liittojen peltokasvi- ja lihavaliokunnissa. Haluan tuoda järjestöön mukaan yrittäjähenkisyyttä.

Miksi olet jäsen? Siksi, että joko huudellaan puskista ja syytellään muita tai sitten voi yrittää itse tehdä asioille jotakin. Haluan opetella miten järjestö toimii, ja päästä kehittämään sitä ja sen toimintaa.

Miten lähdit mukaan toimintaan? Paikallisyhdistyksen järjestämän saunaillan kautta. Haluaisinkin nyt koronan jälkeen nähdä, että yhdistyksissä järjestettäisiin enemmän paikallisia tapahtumia ja että jäsenistä aktivoituisi lähtemään niihin mukaan.

 

Mikko Mäkelä

Kuka olet? Mikko Mäkelä, 55v maanviljelijä Vihdistä. Olen toiminut päätoimisen viljelijänä vuodesta 1995.

Mitä teet MTK:ssa? Olen Vihti-Karkkilan johtokunnassa ja Eteläisten liittojen maapoliittisessa valiokunnassa. Luottamustoimet alkaneet jo ennen isännyyttä nuorissa tuottajissa joskus 1990 luvun alussa, erilaisia edunvalvonta hommia tehty siitä eteenpäin. Olen mukana myös metsäpuolella Länsi-Uudenmaan MHY:ssä hallituksessa. Kuntapuolella olen suuntautunut myös maanomistuksen edunvalvontaan.

Miten lähdit mukaan toimintaan? Mukaan lähtö on sukuvika ”Aina on talosta lähdetty” kuten Pekka Viljanen on tokaissut.

Miksi olet MTK:n jäsen? Jäsenyys on itsestään selvyys. Kukaan tai mikään muu kuin tuottajat itse ja meidän oma organisaatio ei aja eikä tule ajamaan maaseudun eikä tuottajien etua. Yhteiskunnassa on tahoja, jotka jatkuvasti pyrkivät kaventamaan luonnonvara elinkeinojen itsenäisyyttä ja koko toimialan olemassa oloa. Siksi tarvitaan vahvaa ja osaavaa MTK:ta pitämään meidän puolta yhä enemmän globaaleja vaatimuksia vastaan. Tämä perusasia valitettavasti unohtuu joskus omilta jäseniltäkin kun kaikkea taustalla tehtyä työtä ei voi julki huutaa.

 

Veera Ollikkala

Kuka olet? Hei olen Veera Ollikkala. Työskentelen tällä hetkellä kumina- ja hamppufirma Trans Farmilla kehityssuunnittelijana sopimusviljelyn kähittämisen parissa. Kotitilallamme Vihdissä on sianlihantuotantoa sekä lihan suoramyyntiä. Asumme avomieheni kanssa hänen sukutitilallaan, jossa on harjoitettu maanviljelyä 1600-luvulta alkaen. Tilalla on erikoistuttu siemenviljelyyn ja suorakylvöön.

Mitä teet MTK:ssa? Olen saanut kunnian edustaa nuoria Uudenmaan liiton johtokunnassa nyt kahden vuoden ajan. MTK:n luottamustehtäviin hyppäsin mukaan kun minua pyydettiin Eteläisten liittojen valiokuntaan. Viimeiset kaksi vuotta ovat vierähtänyt tämän mahtavan porukan puheenjohtajana. 

Miten lähdit mukaan toimintaan? MTK:hon lähdinkin mukaan nuorten toiminnan takia. Kaipasin ympärilleni uusia rautaisia maatalouden ammattilaisia. Arvokkaiden kokemusten ja neuvojen lisäksi olen saanut elämääni mahtavia ystäviä sekä liudan uusia tuttavia!

Miksi olet MTK:n jäsen? Kuka pitäisi meteliä maaseudusta ellei Manut itse? Tämän takia haluan olla osa tätä äänekästä porukkaa, joka muistuttaa ihmisiä päivittäin siitä kuinka mahtava tämä maailman suurin ammatti onkaan.

 

Sanna Kurki

Kuka olet? Olen Sanna Kurki Askolasta. Viljelen miehen ja pojan kanssa reilun 200 hehtaarin luomukasvinviljelytilaa. Maatilan lisäksi meillä on maatalous-, metsä- ja pienkonekorjaamo (Askolan Kone Oy), joka työllistää tällä hetkellä 10 henkilöä. Yrityksen toimialoihin kuuluu myös maanrakennusurakointi ja kuorma-autokuljetukset.

Mitä teet MTK:ssa? Tulin pari vuotta sitten takaisin MTK:n luottamustoimiin reilun 10 vuoden tauon jälkeen. Toimin tällä hetkellä MTK Itä-Uusimaan johtokunnan jäsenenä, MTK Uusimaan johtokunnan jäsenenä sekä MTK:n valtuuskunnan jäsenenä. Lisäksi edustan omaa yhdistystä Itä-Uudenmaan ja Porvoonjoen ilman- ja vesiensuojeluyhdistyksessä.

Miten lähdit mukaan toimintaan? Lähdin aikoinaan paikallisen, silloin vielä Askolan tuottajayhdistyksen toimintaan, kun pyydettiin ja verkostoituminen sekä oppiminen kiinnostivat jo silloin. Ajattelen niin, että jos on johonkin asiaan tyytymätön, kannattaa vaikuttaa sisältäpäin eikä erota ja jäädä yksin jupisemaan.

Miksi olet MTK:n jäsen? Olen jäsenenä MTK:ssa, koska mielestäni ruoantuottajat tarvitsevat oman edunvalvontajärjestönsä.

 

Aleksis Kyrö

Kuka olet? Olen Aleksis Kyrö, maanviljelijä ja maaseutuyrittäjä Orimattilasta, eteläisestä Päijät-Hämeestä. Meillä on maatalousyhtymä siskon kanssa ja päätuotteina on kouluratsujen koulutus sekä hevosheinän tuotanto. Olen valmistunut Viikistä Maatalous- ja metsätieteiden maisteriksi ja agronomiksi vuonna 2020.

Mitä teet MTK:ssa? Toimin MTK-Uudenmaan liiton puheenjohtajan sekä MTK-Orimattilan paikallisyhdistyksen puheenjohtajana ja jäsensihteeri. Lisäksi olen Elinkeinopolitiikka- ja yrittäjyysvaliokunnan ja Metsävaliokunnan jäsen sekä keskusliiton Osaaminen- ja hyvinvointivaliokunnassa varajäsenenä.

Miten lähdit mukaan toimintaan? Vuonna 2007 kun otin tilan haltuun kävelin paikallisyhdistyksen syyskokoukseen ja siitä se sitten lähti.

Miksi olet MTK:n jäsen? Kukapa sitä maatalousyrittäjän etua valvoo muu kuin MTK. Ihan perusasia, jos on jollain alalla, niin koska Suomi on yhdistysten luvattu maa, yleensä asian tiimoilta löytyy yhdistys ja meillä se on MTK.