Safkan jäljillä – Ruokaketju tutuksi nuorille -hanke etsii yhteistyöhön maatiloja, jotka ovat kiinnostuneita järjestämään tilavierailuja - MTK-Uusimaa
Safkan jäljillä – Ruokaketju tutuksi nuorille -hanke etsii yhteistyöhön maatiloja, jotka ovat kiinnostuneita järjestämään tilavierailuja
Ajankohtaista
Safkan jäljillä – Ruokaketju tutuksi nuorille -hanke etsii yhteistyöhön maatiloja, jotka ovat kiinnostuneita järjestämään tilavierailuja
21.05.2025
Safkan jäljillä – Ruokaketju tutuksi nuorille -hanke etsii yhteistyöhön maatiloja, jotka ovat kiinnostuneita järjestämään tilavierailuja (livenä tai virtuaalisesti). Ilmoittautuminen mukaan ei sido vielä mihinkään, mutta tarjoaa mahdollisuuden keskustella ja vaikuttaa toimintamallin kehittämiseen.
Jos kiinnostuit, ole sähköpostitse yhteydessä hankkeen projektipäällikköön sini.saren@savonia.fi
Lisätietoja: https://safkanjaljilla.savonia.fi/
Hankeen tavoitteena on vahvistaa 4.-9. luokkalaisten ruokatuotannon tuntemusta, lisätä tietoisuutta ruoan alkuperästä sekä tukea lähellä tuotetun ruoan roolia kestävän ja terveellisen ruokavalion osana. Hanke toimii valtakunnallisesti 1.10.2024–30.9.2026.
Hankkeessa suunnitellaan ja pilotoidaan toimintamalleja, joiden avulla peruskoulujen opettajat, opinto-ohjaajat ja oppilaat tutustuvat ruoantuotantoon. Tutustuminen tapahtuu opintoretkien sekä virtuaalisten vierailujen avulla. Lisäksi opintoretkiin liittyen tuotetaan oppimateriaalia, joka kuvaa lähiruoan tuotantoketjua sekä ruokatuotannon vihreää siirtymää.
Hanketta toteuttavat Savonia-ammattikorkeakoulu, Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Koulutuskeskus Brahe. Hanketta rahoittaa Maa- ja metsätalousministeriö Ruokaviraston kautta.