Liiton johtokunta 2021

Johtokunnan puheenjohtajaksi valittiin liiton syyskokouksessa Aleksis Kyrö.

Johtokunnan jäseniksi kokouksessa erovuoroisten tilalle valittiin Esa Heikkilä, Jukka Lehtonen ja nuorten edustajaksi Veera Ollikkala.

 

Liiton johtokunta 2021

MTK-Uusimaan johtokunta järjestäytyi vuoden 2021 ensimmäisessä kokouksessa.

Johtokunnan puheenjohtajana toimii Aleksis Kyrö ja varapuheenjohtajana Jyri Mela.
 

Nimi

Puhelin numero

Sähköposti

Tuotantosuunta

Yhdistys

Aleksis Kyrö, puheenjohtaja

0505879146

apkyro(at)gmail.com

kasvinviljely

Orimattila

Jyri Mela, varapuheenjohtaja

0505693350

jyrimela(at)dnainternet.net

kasvinviljely

Lohjan seutu

Esa Heikkilä

0400484240

esaheikkila(at)elisanet.fi

kasvinviljely, luomu

Tuusulan seutu

Markku Koivisto

0407092451

markku.koivisto(at)proagria.fi

kasvinviljely

Orimattila

Sanna Kurki

0440718608

sanna(at)askolankone.fi

kasvinviljely, luomu

Itä-Uusimaa

Jukka Lehtonen

0500488384

jukkalehtonen1(at)gmail.com

sianlihantuotanto, kasvinviljely

Orimattila

Antti Lepola

0407755227

a.lepola(at)luukku.com

kasvinviljely

Mäntsälä

Marja-Leena Leuku

0504903581

leukumarjaleena(at)gmail.com

maidontuotanto

Lapinjärvi

Mikko Mäkelä

0400404023

mikkom.makela(at)pp.inet.fi

kasvinviljely

Vihti-Karkkila

Elmeri Nieminen

0405524060

elmeri.nieminen(at)live.com

kasvinviljely, luomu

Itä-Uusimaa

Veera Ollikkala

0505248442

veera(at)olkipossu.fi

sianlihantuotanto

Vihti-Karkkila

Eero Pekkala

0400507636

eero.pekkala(at)elisanet.fi

naudanlihantuotanto

Nurmijärvi

 

Vastuualueet:

Yleisedunvalvonta                                               Aleksis Kyrö, Jyri Mela

 

Kasvinviljely

   - rehu- ja leipävilja                                          Elmeri Nieminen

   - siemenviljely ja erikoiskasvit                        Antti Lepola

 

Luomutuotanto                                                   Esa Heikkilä, Elmeri Nieminen

 

Kotieläintuotanto

   - maito                                                             Marja-Leena Leuku

   - liha                                                                 Jukka Lehtonen, Veera Ollikkala, Eero Pekkala

 

Sosiaaliturva                                                       Marja-Leena Leuku

 

Ympäristöasiat

   - Itä-Uusimaa                                                 Sanna Kurki

   - Länsi-Uusimaa (+maapolitiikka)                Mikko Mäkelä

   - Keski-Uusimaa                                             Esa Heikkilä

 

Järjestötyö                                                         Aleksis Kyrö

Maaseutuyrittäjyys                                          Markku Koivisto, Sanna Kurki

 

Nuorten toiminta                                              Veera Ollikkala

Johtokuntalaiset esittäytyvät

 

 

Markku Koivisto

Kuka olet? Olen Maanviljelijä Orimattilasta (kasvinviljely ja metsätalous), koulutukseltani olen agronomi MMM. Talvisin toimin ProAgrian talousasiantuntijana.

Mitä teet MTK:ssa? Olen MTK Uusimaan johtokunnan jäsen, MTK Orimattilan johtokunnan jäsen, MTK Uusimaa/Häme/Kaakko/NSP verovaliokunnan jäsen sekä MTK:n Edunvalvonta- ja yrittäjyysvaliokunnan varajäsen.

Miten lähdit mukaan toimintaan? Minut valittiin MTK Orimattilan johtokuntaan 20 vuotta sitten ja tällä tiellä ollaan.

Miksi olet MTK:n jäsen? Jokainen ammattiryhmä/elinkeino on järjestänyt edunvalvontansa etujärjestön kautta, näin myös maa- ja metsätalousyrittäjät. En oikein usko yksittäisenä viljelijänä pystyväni vaikuttamaan elinkeinoni asioihin millään tavalla, sitävastoin etujärjestö pystyy hyvinkin tähän. Siksi olen jäsen.

 

Mikko Mäkelä

Kuka olet? Mikko Mäkelä, 55v maanviljelijä Vihdistä. Olen toiminut päätoimisen viljelijänä vuodesta 1995.

Mitä teet MTK:ssa? Olen Vihti-Karkkilan johtokunnassa ja Eteläisten liittojen maapoliittisessa valiokunnassa. Luottamustoimet alkaneet jo ennen isännyyttä nuorissa tuottajissa joskus 1990 luvun alussa, erilaisia edunvalvonta hommia tehty siitä eteenpäin. Olen mukana myös metsäpuolella Länsi-Uudenmaan MHY:ssä hallituksessa. Kuntapuolella olen suuntautunut myös maanomistuksen edunvalvontaan.

Miten lähdit mukaan toimintaan? Mukaan lähtö on sukuvika ”Aina on talosta lähdetty” kuten Pekka Viljanen on tokaissut.

Miksi olet MTK:n jäsen? Jäsenyys on itsestään selvyys. Kukaan tai mikään muu kuin tuottajat itse ja meidän oma organisaatio ei aja eikä tule ajamaan maaseudun eikä tuottajien etua. Yhteiskunnassa on tahoja, jotka jatkuvasti pyrkivät kaventamaan luonnonvara elinkeinojen itsenäisyyttä ja koko toimialan olemassa oloa. Siksi tarvitaan vahvaa ja osaavaa MTK:ta pitämään meidän puolta yhä enemmän globaaleja vaatimuksia vastaan. Tämä perusasia valitettavasti unohtuu joskus omilta jäseniltäkin kun kaikkea taustalla tehtyä työtä ei voi julki huutaa.

 

Eero Pekkala

Kuka olet? Eero Pekkala Nurmijärveltä, ikää kohta 50 v. Tilalla on lihanautoja ja olemme vaimon kanssa molemmat päätoimisia viljelijöitä. Valmistuin Hyvinkäältä agrologiksi 1995.

Mitä teet MTK:ssa? Olen toiminut liiton johtokunnan jäsenenä 5 vuotta sekä MTK-Nurmijärven johtokunnan jäsenenä vuodesta 2009 lähtien. Olen myös Eteläisten liittojen lihavaliokunnan jäsen sekä tämän vuoden alusta mukana keskusliiton nautaverkostossa. 

Miten lähdit mukaan toimintaan? Nurmijärvellä nuorten toiminta on ollut aktiivista ja lähdin siihen mukaan. Sitä ennekin olen ollut jo mukana MTK:n riennoissa, sillä vanhempani ovat olleet aktiivisia järjestössä.

Miksi olet MTK:n jäsen? On tarpeellista järjestäytyä ammatillisesti. Suomessa tilat ovat pieniä, emmekä pärjää yksin. Mitä enemmän meitä on, sitä paremmin saamme äänemme kuuluviin. Kun on ollut mukana toiminnassa, on päässyt sisälle siihen mitä kaikkea MTK tekee. Otetaan kantaa laajasti eri asioihin ja ollaan mukana suunnilleen joka paikassa.

 

 

Veera Ollikkala

Kuka olet? Hei olen Veera Ollikkala. Työskentelen tällä hetkellä kumina- ja hamppufirma Trans Farmilla kehityssuunnittelijana sopimusviljelyn kähittämisen parissa. Kotitilallamme Vihdissä on sianlihantuotantoa sekä lihan suoramyyntiä. Asumme avomieheni kanssa hänen sukutitilallaan, jossa on harjoitettu maanviljelyä 1600-luvulta alkaen. Tilalla on erikoistuttu siemenviljelyyn ja suorakylvöön.

Mitä teet MTK:ssa? Olen saanut kunnian edustaa nuoria Uudenmaan liiton johtokunnassa nyt kahden vuoden ajan. MTK:n luottamustehtäviin hyppäsin mukaan kun minua pyydettiin Eteläisten liittojen valiokuntaan. Viimeiset kaksi vuotta ovat vierähtänyt tämän mahtavan porukan puheenjohtajana. 

Miten lähdit mukaan toimintaan? MTK:hon lähdinkin mukaan nuorten toiminnan takia. Kaipasin ympärilleni uusia rautaisia maatalouden ammattilaisia. Arvokkaiden kokemusten ja neuvojen lisäksi olen saanut elämääni mahtavia ystäviä sekä liudan uusia tuttavia!

Miksi olet MTK:n jäsen? Kuka pitäisi meteliä maaseudusta ellei Manut itse? Tämän takia haluan olla osa tätä äänekästä porukkaa, joka muistuttaa ihmisiä päivittäin siitä kuinka mahtava tämä maailman suurin ammatti onkaan.

 

Jyri Mela

Kuka olet? Olen Maa- ja metsätalousyrittäjä entisestä Nummi-Pusulasta, liitoksen jälkeen Lohjalta. Olen Mustialan agrologi vm.-86. Olen viljanviljelijä ja myös entinen lihakarjankasvattaja.

Mitä teet MTK:ssa? Olen MTK-Uusimaan liiton varapj ja MTK-Lohjan Seudun yhdistyksen pj. Toimin myös Mhy Länsi-Uusimaassa hallituksen pj:na, sekä MTK:n metsäjohtokunnassa.

Miten lähdit mukaan toimintaan? Toimintaan lähdin pian sukupolvenvaihdoksen tapahduttua tilallamme. Minulle oli alusta alkaen selvää, että tuottajien etuja pitää viljelijöiden omien organisaatioiden valvoa, muille sitä EI voi luottaa.

Miksi olet MTK:n jäsen? Viljelijöiden ja metsänomistajien etujen/aseman valvonta on entistä tärkeämpää, toimintaamme ja omaisuuteemme kohdistuu valtavia paineita sekä kotimaasta, että EU:sta. Perinteisten maa- ja metsätilojen toimeentulo ja muut toimintaedellytykset on turvattava. Minusta MTK on paras edunvalvoja ko. tehtävään.

 

Sanna Kurki

Kuka olet? Olen Sanna Kurki Askolasta. Viljelen miehen ja pojan kanssa reilun 200 hehtaarin luomukasvinviljelytilaa. Maatilan lisäksi meillä on maatalous-, metsä- ja pienkonekorjaamo (Askolan Kone Oy), joka työllistää tällä hetkellä 10 henkilöä. Yrityksen toimialoihin kuuluu myös maanrakennusurakointi ja kuorma-autokuljetukset.

Mitä teet MTK:ssa? Tulin pari vuotta sitten takaisin MTK:n luottamustoimiin reilun 10 vuoden tauon jälkeen. Toimin tällä hetkellä MTK Itä-Uusimaan johtokunnan jäsenenä, MTK Uusimaan johtokunnan jäsenenä sekä MTK:n valtuuskunnan jäsenenä. Lisäksi edustan omaa yhdistystä Itä-Uudenmaan ja Porvoonjoen ilman- ja vesiensuojeluyhdistyksessä.

Miten lähdit mukaan toimintaan? Lähdin aikoinaan paikallisen, silloin vielä Askolan tuottajayhdistyksen toimintaan, kun pyydettiin ja verkostoituminen sekä oppiminen kiinnostivat jo silloin. Ajattelen niin, että jos on johonkin asiaan tyytymätön, kannattaa vaikuttaa sisältäpäin eikä erota ja jäädä yksin jupisemaan.

Miksi olet MTK:n jäsen? Olen jäsenenä MTK:ssa, koska mielestäni ruoantuottajat tarvitsevat oman edunvalvontajärjestönsä.

 

Aleksis Kyrö

Kuka olet? Olen Aleksis Kyrö, maanviljelijä ja maaseutuyrittäjä Orimattilasta, eteläisestä Päijät-Hämeestä. Meillä on maatalousyhtymä siskon kanssa ja päätuotteina on kouluratsujen koulutus sekä hevosheinän tuotanto. Olen valmistunut Viikistä Maatalous- ja metsätieteiden maisteriksi ja agronomiksi vuonna 2020.

Mitä teet MTK:ssa? Toimin MTK-Uudenmaan liiton puheenjohtajan sekä MTK-Orimattilan paikallisyhdistyksen puheenjohtajana ja jäsensihteeri. Lisäksi olen Elinkeinopolitiikka- ja yrittäjyysvaliokunnan ja Metsävaliokunnan jäsen sekä keskusliiton Osaaminen- ja hyvinvointivaliokunnassa varajäsenenä.

Miten lähdit mukaan toimintaan? Vuonna 2007 kun otin tilan haltuun kävelin paikallisyhdistyksen syyskokoukseen ja siitä se sitten lähti.

Miksi olet MTK:n jäsen? Kukapa sitä maatalousyrittäjän etua valvoo muu kuin MTK. Ihan perusasia, jos on jollain alalla, niin koska Suomi on yhdistysten luvattu maa, yleensä asian tiimoilta löytyy yhdistys ja meillä se on MTK.