Liiton johtokunta 2022

Johtokunnan puheenjohtajaksi valittiin liiton syyskokouksessa Aleksis Kyrö.

Johtokunnan jäseniksi syyskokouksessa erovuoroisten tilalle valittiin uusina henkilöinä Pauliina Pakkasmaa MTK-Lohjan Seudusta, Samu Vilden MTK-Orimattilasta ja Ulla Onnila MTK-Lapinjärveltä. Erovuoroisista johtokuntaan valittiin uudelleen Mikko Mäkelä MTK-Vihti-Karkkilasta ja Elmeri Nieminen MTK-Itä-Uudeltamaalta.

 

Liiton johtokunta 2022

MTK-Uusimaan johtokunta järjestäytyi vuoden 2022 ensimmäisessä kokouksessa.

Johtokunnan puheenjohtajana toimii Aleksis Kyrö ja varapuheenjohtajana Esa Heikkilä.
 

Nimi

Puhelin

Sähköposti

Tuotantosuunta

Yhdistys

 Aleksis Kyrö,   puheenjohtaja

0505879146

 apkyro(at)gmail.com

kasvinviljely

Orimattila

 Esa Heikkilä,   varapuheenjohtaja

0400484240

 esaheikkila(at)elisanet.fi

kasvinviljely, luomu

Tuusulan seutu

 Sanna Kurki

0440718608

 sanna(at)askolankone.fi

kasvinviljely, luomu

Itä-Uusimaa

 Jukka Lehtonen

0500488384

 jukkalehtonen1(at)gmail.com

sianlihantuotanto, kasvinviljely

Orimattila

 Antti Lepola

0407755227

 a.lepola(at)luukku.com

kasvinviljely

Mäntsälä

 Mikko Mäkelä

0400404023

 mikkom.makela(at)pp.inet.fi

kasvinviljely

Vihti-Karkkila

 Elmeri Nieminen

0405524060

 elmeri.nieminen(at)live.com

kasvinviljely, luomu

Itä-Uusimaa

 Veera Ollikkala

0505248442

 veera.ollikkala(at)gmail.com

kasvinviljely

Vihti-Karkkila

 Ulla Onnila

0504909623

 ulla.onnila(at)gmail.com

maidontuotanto

Lapinjärvi

 Pauliina   Pakkasmaa

0505283342

 pauliina(at)pakasentila.fi

maidontuotanto

Lohjan Seutu

 Eero Pekkala

0400507636

 eerop71(at)gmail.com

naudanlihantuotanto

Nurmijärvi

 Samu Vildén

0451278125

 samu_vilden(at)hotmail.com

maidontuotanto

Orimattila

 

Vastuualueet:

Yleisedunvalvonta                                               Aleksis Kyrö

Kasvinviljely

   - rehu- ja leipävilja                                          Antti Lepola

   - siemenviljely ja erikoiskasvit                       Mikko Mäkelä

Luomutuotanto                                                   Esa Heikkilä

Kotieläintuotanto

   - maito                                                             Ulla Onnila

   - liha                                                                 Eero Pekkala

Sosiaaliturva                                                      Pauliina Pakkasmaa

Ympäristöasiat

   - Itä-Uusimaa                                                 Elmeri Nieminen

   - Länsi-Uusimaa (+maapolitiikka)                Mikko Mäkelä

   - Keski-Uusimaa                                             Esa Heikkilä

Järjestötyö                                                         Aleksis Kyrö

Maaseutuyrittäjyys                                          Sanna Kurki

Nuorten toiminta                                              Veera Ollikkala

Johtokuntalaiset esittäytyvät

 

Mikko Mäkelä

Kuka olet? Mikko Mäkelä, 55v maanviljelijä Vihdistä. Olen toiminut päätoimisen viljelijänä vuodesta 1995.

Mitä teet MTK:ssa? Olen Vihti-Karkkilan johtokunnassa ja Eteläisten liittojen maapoliittisessa valiokunnassa. Luottamustoimet alkaneet jo ennen isännyyttä nuorissa tuottajissa joskus 1990 luvun alussa, erilaisia edunvalvonta hommia tehty siitä eteenpäin. Olen mukana myös metsäpuolella Länsi-Uudenmaan MHY:ssä hallituksessa. Kuntapuolella olen suuntautunut myös maanomistuksen edunvalvontaan.

Miten lähdit mukaan toimintaan? Mukaan lähtö on sukuvika ”Aina on talosta lähdetty” kuten Pekka Viljanen on tokaissut.

Miksi olet MTK:n jäsen? Jäsenyys on itsestään selvyys. Kukaan tai mikään muu kuin tuottajat itse ja meidän oma organisaatio ei aja eikä tule ajamaan maaseudun eikä tuottajien etua. Yhteiskunnassa on tahoja, jotka jatkuvasti pyrkivät kaventamaan luonnonvara elinkeinojen itsenäisyyttä ja koko toimialan olemassa oloa. Siksi tarvitaan vahvaa ja osaavaa MTK:ta pitämään meidän puolta yhä enemmän globaaleja vaatimuksia vastaan. Tämä perusasia valitettavasti unohtuu joskus omilta jäseniltäkin kun kaikkea taustalla tehtyä työtä ei voi julki huutaa.

 

Eero Pekkala

Kuka olet? Eero Pekkala Nurmijärveltä, ikää 50 v. Tilalla on lihanautoja ja olemme vaimon kanssa molemmat päätoimisia viljelijöitä. Valmistuin Hyvinkäältä agrologiksi 1995.

Mitä teet MTK:ssa? Olen toiminut liiton johtokunnan jäsenenä 5 vuotta sekä MTK-Nurmijärven johtokunnan jäsenenä vuodesta 2009 lähtien. Olen myös Eteläisten liittojen lihavaliokunnan jäsen sekä tämän vuoden alusta mukana keskusliiton nautaverkostossa. 

Miten lähdit mukaan toimintaan? Nurmijärvellä nuorten toiminta on ollut aktiivista ja lähdin siihen mukaan. Sitä ennekin olen ollut jo mukana MTK:n riennoissa, sillä vanhempani ovat olleet aktiivisia järjestössä.

Miksi olet MTK:n jäsen? On tarpeellista järjestäytyä ammatillisesti. Suomessa tilat ovat pieniä, emmekä pärjää yksin. Mitä enemmän meitä on, sitä paremmin saamme äänemme kuuluviin. Kun on ollut mukana toiminnassa, on päässyt sisälle siihen mitä kaikkea MTK tekee. Otetaan kantaa laajasti eri asioihin ja ollaan mukana suunnilleen joka paikassa.

 

 

Veera Ollikkala

Kuka olet? Hei olen Veera Ollikkala. Työskentelen tällä hetkellä kumina- ja hamppufirma Trans Farmilla kehityssuunnittelijana sopimusviljelyn kähittämisen parissa. Kotitilallamme Vihdissä on sianlihantuotantoa sekä lihan suoramyyntiä. Asumme avomieheni kanssa hänen sukutitilallaan, jossa on harjoitettu maanviljelyä 1600-luvulta alkaen. Tilalla on erikoistuttu siemenviljelyyn ja suorakylvöön.

Mitä teet MTK:ssa? Olen saanut kunnian edustaa nuoria Uudenmaan liiton johtokunnassa nyt kahden vuoden ajan. MTK:n luottamustehtäviin hyppäsin mukaan kun minua pyydettiin Eteläisten liittojen valiokuntaan. Viimeiset kaksi vuotta ovat vierähtänyt tämän mahtavan porukan puheenjohtajana. 

Miten lähdit mukaan toimintaan? MTK:hon lähdinkin mukaan nuorten toiminnan takia. Kaipasin ympärilleni uusia rautaisia maatalouden ammattilaisia. Arvokkaiden kokemusten ja neuvojen lisäksi olen saanut elämääni mahtavia ystäviä sekä liudan uusia tuttavia!

Miksi olet MTK:n jäsen? Kuka pitäisi meteliä maaseudusta ellei Manut itse? Tämän takia haluan olla osa tätä äänekästä porukkaa, joka muistuttaa ihmisiä päivittäin siitä kuinka mahtava tämä maailman suurin ammatti onkaan.

 

Sanna Kurki

Kuka olet? Olen Sanna Kurki Askolasta. Viljelen miehen ja pojan kanssa reilun 200 hehtaarin luomukasvinviljelytilaa. Maatilan lisäksi meillä on maatalous-, metsä- ja pienkonekorjaamo (Askolan Kone Oy), joka työllistää tällä hetkellä 10 henkilöä. Yrityksen toimialoihin kuuluu myös maanrakennusurakointi ja kuorma-autokuljetukset.

Mitä teet MTK:ssa? Tulin pari vuotta sitten takaisin MTK:n luottamustoimiin reilun 10 vuoden tauon jälkeen. Toimin tällä hetkellä MTK Itä-Uusimaan johtokunnan jäsenenä, MTK Uusimaan johtokunnan jäsenenä sekä MTK:n valtuuskunnan jäsenenä. Lisäksi edustan omaa yhdistystä Itä-Uudenmaan ja Porvoonjoen ilman- ja vesiensuojeluyhdistyksessä.

Miten lähdit mukaan toimintaan? Lähdin aikoinaan paikallisen, silloin vielä Askolan tuottajayhdistyksen toimintaan, kun pyydettiin ja verkostoituminen sekä oppiminen kiinnostivat jo silloin. Ajattelen niin, että jos on johonkin asiaan tyytymätön, kannattaa vaikuttaa sisältäpäin eikä erota ja jäädä yksin jupisemaan.

Miksi olet MTK:n jäsen? Olen jäsenenä MTK:ssa, koska mielestäni ruoantuottajat tarvitsevat oman edunvalvontajärjestönsä.

 

Aleksis Kyrö

Kuka olet? Olen Aleksis Kyrö, maanviljelijä ja maaseutuyrittäjä Orimattilasta, eteläisestä Päijät-Hämeestä. Meillä on maatalousyhtymä siskon kanssa ja päätuotteina on kouluratsujen koulutus sekä hevosheinän tuotanto. Olen valmistunut Viikistä Maatalous- ja metsätieteiden maisteriksi ja agronomiksi vuonna 2020.

Mitä teet MTK:ssa? Toimin MTK-Uudenmaan liiton puheenjohtajan sekä MTK-Orimattilan paikallisyhdistyksen puheenjohtajana ja jäsensihteeri. Lisäksi olen Elinkeinopolitiikka- ja yrittäjyysvaliokunnan ja Metsävaliokunnan jäsen sekä keskusliiton Osaaminen- ja hyvinvointivaliokunnassa varajäsenenä.

Miten lähdit mukaan toimintaan? Vuonna 2007 kun otin tilan haltuun kävelin paikallisyhdistyksen syyskokoukseen ja siitä se sitten lähti.

Miksi olet MTK:n jäsen? Kukapa sitä maatalousyrittäjän etua valvoo muu kuin MTK. Ihan perusasia, jos on jollain alalla, niin koska Suomi on yhdistysten luvattu maa, yleensä asian tiimoilta löytyy yhdistys ja meillä se on MTK.