Yhteistyökumppanit:


Yrityskylä Helsinki-Vantaa

Yrityskylä on maailman parhaana koulutusinnovaationa palkittu suomalainen oppimiskokonaisuus. Yrityskylän 6. ja 9. suunnatut oppimiskokonaisuudet muodostavat työelämän, talouden ja yhteiskunnan teemoja käsittelevän oppimispolun. Näiden teemojen ohella Yrityskylä kannustaa nuoria yritteliäisyyteen.

Yrityskylän tavoitteena on, että jokaisella suomalaisella olisi rohkeutta ja intoa toimia yritteliäänä yhteiskunnan jäsenenä. Yrityskylä toimii valtakunnallisesti 12 alueella Suomessa ja tavoittaa noin 97 000 kuudes- ja yhdeksäsluokkalaista lukuvuodessa. Yrityskylä kehittää tutkitusti nuorten talousosaamista.

 

Yrityskylä Alakoulu – koululaisten oma yhteiskunta

MTK-Uusimaa on mukaan Yrityskylä Helsinki-Vantaalla yhdessä Helsingin Myllyn ja MTK:n kanssa ”Maatila ja Mylly” pienoisyrityksessä.

Yrityskylä Alakoulun oppimisympäristö on koululaisten oma yhteiskunta, pienoiskaupunki, jossa oppilas työskentelee omassa ammatissaan ja saa palkkaa tekemästään työstä. Lisäksi oppilas toimii kuluttajana ja kansalaisena osana suomalaista yhteiskuntaa. Yrityskylä Alakoulun oppimisympäristö ilmentää alueen todellisia työpaikkoja ja elinkeinoelämää. Yrityskylä Helsinki-Vantaa tavoittaa lukuvuosittain yli 10 000 kuudesluokkalaista opettajineen.

Maatila ja Mylly pienoisyrityksessä tuodaan maatilan ja myllyn moninaiset työtehtävät tutuksi kuudesluokkalaisille. Maatila on viljatila, joka edustaa oppimisympäristössä alkutuotantoa ja kuvaa oppilaille pellolta pöytään ruokaketjua. Maatila tuo esille maatalouden useat tulovirrat perinteisen alkutuotannon lisäksi. Maatilalla toimii myös esim. matkailukohteena ja järjestää virkistyshetkiä muille pienoiskapupungin työntekijöille.

Maatila ja Mylly pienoisyrityksen ansiosta Yrityskylä Alakoulussa pääsee tutustumaan alkutuotantoon ja tuotteen jatkojalostukseen!

Yrityskylä tarjoaa kunnille ja kouluille laadukkaan ja oppimisen iloa tulvivan, opetussuunnitelmaa toteuttavan oppimiskokonaisuuden. Toiminnan takana on Talous ja Nuoret TAT ry.

 


Family Timber Finland Oy

Family Timber Finland on puukauppayhtiö, joka toimii pääosin Etelä-Suomessa Kanta-Hämeen, Lounais-Hämeen, Päijät-Hämeen, Uudenmaan ja Kymenlaakson alueella. FTF tekee toimituskauppaa sekä kotimaahan, että vientiin. FTF tekee myös kiinteistönvälitystä Etelä-Suomen metsätilat LKV nimellä.

Lue lisää Family Timber Finlandista täältä.
ArvoLex (entinen Maanomistajien Arviointikeskus)

Arvolexiltä saa laki- ja kiinteistöarviointipalveluita. Lakitoimiston erikoisalaa ovat kaavoitus, kiinteistöriidat, yhteisomistussuhteet, sopimusoikeus, perhe- ja jäämistöoikeus sekä ympäristöoikeus.

Maaseutuyrittäjiä palvellaan laaja-alaisesti avustamalla mm. yhtiöoikeudellisissa ja sukupolvenvaihdoksiin liittyvissä asioissa. Olemme myös erikoistuneet hoitamaan maataloustukiasioita eri hallintoviranomaisten kanssa.

Sopimusasioihin liittyen avustetaan mm. maanvuokrasopimusten, kiinteistön kauppakirjan tai esisopimuksen laatimisessa sekä rasitteen perustamisessa ja muiden sopimusten laatimisessa.

Asiantuntijamme auttavat maantie- ja lunastustoimituksissa prosessin alusta loppuun saakka. 

Arvolex on MTK:n, MTK-liittojen sekä SLC:n omistama laki- ja kiinteistöarviointitoimisto.

Tuottajajärjestön jäsenenä saat Arvolexilt' etuja. MTK:n jäsenet voivat käyttää esim. maksuton pikaneuvontapalvelua. Ohjeet pikaneuvonnan käyttöön sekä muut Arvolexin jäsenedut löydät Jäsenetu -sivulta.

Lue lisää ArvoLexistä täältä.

 

LähiTapiola

LähiTapiola on MTK:n yhteistyökumppani vakuuttamisen liittyvissä asioissa. MTK-Uudenmaan alueella toimii 4 LähiTapiola alueyhtiötä, joiden kanssa teemme yhteistyötä: Uusimaa, Etelä, Vellamo ja Pääkaupunkiseutu.

LähiTapiolan jäsenedut löydät täältä ja edut spv:n tekijöille täältä

Tiesitkö, että MTK:n jäsenmaksuun kuuluu automaattisesti LähiTapiolan tuotevastuuvakuutus? Tuotevastuuvakuutus korvaa toiselle aiheutetut henkilö- ja esinevahingot, kun vahinko johtuu tuotteen virheellisyydestä tai puutteellisuudesta. Lue aiheesta lisää täältä.