null Melan etävertaisryhmät syksyllä 2021

Ajankohtaista

Melan etävertaisryhmät syksyllä 2021

9.8.2021

Syksyllä alkaa Välitä viljelijästä -projektin 5 vertaistukiryhmää, jotka järjestetään etänä Teamsin kautta. Ilmoittaudu mukaan ryhmiin esitteissä olevista linkeistä.

 

SPV:tä suunnittelevat nuoret
Tukea nuorille, joilla SPV on edessä. Miten ottaa sukupolvenvaihdokseen liittyviä toiveita ja ajatuksia esille perheessä? Pienryhmässä jutellaan muiden samassa tilanteessa olevien kanssa siitä, miten SPV-prosessiin voi löytää hyvän yhteisymmärryksen.

Lue lisää esitteestä ja ilmoittaudu mukaan 11.10. mennessä.

 

Maatilan uudet yrittäjät
Tukea nuorille, jotka ovat hypänneet yrittäjän saappaisiin. Kuinka kestää paineet ja vastuu? Miten tehdä muutoksia tilalla ja selvitä sukupolvien välisistä riidoista? Pienryhmässä jutellaan yrittäjyydestä ja johtamistaidoista muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. 

Lue lisää esitteestä ja ilmoittaudu mukaan 3.11. mennessä.

 

Jaksamisen rajoillaTukea oman hyvinvoinnin vahvistamiseen
Miten helpottaa omaa arkea ja lisätä jaksamista? Tukea arkisiin huoliin, kiireisiin ja vastoinkäymisiin. Pienryhmässä mietitään yhdessä muiden samassa tilanteessa olevien kanssa, miten voimavaroja voidaan vahvistaa ja vaalia.

Lue lisää esitteestä ja ilmoittaudu mukaan 19.10. mennessä.

 

Luopuminen elämäntyöstä
Tukea elämäntyöstä luopumiseen. Miltä tulevaisuus näyttää sen jälkeen, kun ei ole enää vastuussa maatilasta? Miten käsitellä siitä syntyviä ajatuksia? Pienryhmässä jutellaan edessä olevasta luopumispäätöksestä muiden samassa tilanteessa olevien kanssa.

Lue lisää esitteestä ja ilmoittaudu mukaan 19.10. mennessä.

 

Osa-aikaiset maatalousyrittäjät
Tukea kiireeseen ja voimien riittämiseen. Ryhmä sopii sinulle, jolla on monta rautaa tulessa ja aikaa pitäisi jäädä muiden töiden lisäksi myös maatilan töille, vapaa-ajalle ja perheelle. Miten jaksat huolehtia myös itsestä kaiken paineen keskellä? Pienryhmässä jutellaan muiden samassa tilanteessa olevien kanssa ja mietitään ratkaisuja ajanhallintaan.

Lue lisää esitteestä ja ilmoittaudu mukaan 26.10. mennessä.

Materiaaleja

29.4.2020 Manujen keskiviikkokahvit

Erika Mäkinen, Maanomistajien arviointikeskus, Maatalousyrittäjien juridiset ongelmat esitys

23.4.2020 Tuki-infot

Uudenmaan maaseutuhallinto, materiaalit

Uudenmaan ELY, Kotieläin 2020, Tietoa ja neuvoja valvonnasta esitys