Maaseutunuoret toimivat

 

Maaseutunuoret ovat alle 35-vuotiaita MTK:n jäseniä; nuorta vimmaa, asioita liikkeelle laittava voima. Maaseutunuoret ovat tekeväisten ihmisten porukka, johon kaikki ovat tervetulleita mukaan. Yhdistävänä tekijänä maaseutunuorilla on halu vaikuttaa maaseudun asioihin. Toiminnassa on mukana maataloustuottajia, maaseututyrittäjiä, yhteistyökumppaneita, alan opiskelijoita..

Useissa tuottajayhdistyksissä on maaseutunuorten kerhoja ja liitoissa sekä Keskusliitossa on maaseutunuorten valiokunnat. Valiokunnissa paneudutaan maaseudun ajankohtaisiin kysymyksiin etenkin nuorten näkökulmasta, nostetaan esiin nuorten näkökulmia ajankohtaisiin asioihin ja viedään niitä eteenpäin järjestössä. Kerhoissa toiminta on hauskaa yhdessäoloa, ammattiasioita ja kouluttautumista järjestötyöhön.

Maaseutunuoret tekevät opinto- ja tutustumismatkoja ja järjestävät juhlia ja tapahtumia. Näitä ovat MTK-Keskusliiton järjestämät, maaseutunuorille suunnatut tapahtumat ja liittojen ja yhdistysten sekä kerhojen toteuttamat tapahtumat. Ole mukana menossa!

Tutustu nuoriin ja lupaaviin maaseutunuorten omilla nettisivuilla Maaseutunuoret ja Facebookryhmässä sekä Facebook sivuilla. Sivuilta löydät myös ajankohtaiset tapahtumat.

Lisää seurantaan myös eteläisten liittojen (Häme, Uusimaa ja SLC:n) maaseutunuorten Etelämanut Facebook-sivut sekä Instagram tili.

 

Maaseutunuorten valiokunta

 

MTK-Uudellamaalla on MTK Hämeen ja SLC:n kanssa yhteinen maaseutunuorten valiokunta. Valiokunta kokoontuu noin neljä kertaa vuodessa. Maaseutunuorten valiokunta nostaa esiin nuorten näkökulmia ajankohtaisiin asioihin ja vie niitä eteenpäin järjestössä. Valiokunta tarjoaa mahdollisuuden päästä vaikuttamaan yhteisiin asioihin, mutta myös tilaisuuden päästä keskustelemaan samanhenkisten ihmisten kanssa. Maaseutunuorten valiokunnan keskeisiä tavoitteita ovat yhteistyön lisääminen, tehdyn työn läpinäkyvyys jäsenille ja hyvän yhteishengen luominen järjestössä. MTK-Uudellamaalla on valiokunnassa kolme varsinaista edustajaa ja varajäseniä. Yhdistykset esittävät ehdokkaita liiton johtokunnalle ja näiden perusteella johtokunta asettaa valiokunnan yksivuotiskaudeksi tammikuun ensimmäisessä kokouksessa.

 

Uudenmaan edustajat valiokunnassa 2021

 

Veera Ollikkala, Vihti, veera(at)olkipossu.fi, 050 524 8442 (Puheenjohtaja)
Antero Ahoranta, Nuppulinna, ahoranta(at)hotmail.com, 040 767 2057
Oskari Virtanen, Vihti, oskari.virtanen(at)mediafarmi.fi, 040 742 7763
Jyrki Mällinen, Porvoo, jyrki.mallinen(at)hotmail.fi, 040 190 3193

Varajäsenet:

Tapio Jaalama, Lohja, tapio.jaalama(at)kolumbus.fi, 040 832 6771
Mika Koski, Helsinki, koski.mika(at)hotmail.com, 045 670 8452