Maaseutunuorten tulevia tapahtumia:

1.12. Pikkujoulut

22.12. Joulutulet

 

Maaseutunuoret - Suomen suurin kaveriporukka

Maaseutunuoret ovat alle 35-vuotiaita MTK:n jäseniä; nuorta vimmaa, asioita liikkeelle laittava voima. Maaseutunuoret ovat tekeväisten ihmisten porukka, johon kaikki ovat tervetulleita mukaan. Yhdistävänä tekijänä maaseutunuorilla on halu vaikuttaa maaseudun asioihin. Toiminnassa on mukana maataloustuottajia, maaseututyrittäjiä, yhteistyökumppaneita, alan opiskelijoita.

Alueellisissa liitoissa sekä Keskusliitossa on maaseutunuorten valiokunnat. Valiokunnissa paneudutaan maaseudun ajankohtaisiin kysymyksiin etenkin nuorten näkökulmasta, nostetaan esiin nuorten näkökulmia ajankohtaisiin asioihin ja viedään niitä eteenpäin järjestössä. Lisäksi valiokunnan toiminta on hauskaa yhdessäoloa, ammattiasioita ja kouluttautumista järjestötyöhön.

Maaseutunuoret tekevät opinto- ja tutustumismatkoja ja järjestävät juhlia ja tapahtumia. Näitä ovat MTK-Keskusliiton järjestämät, maaseutunuorille suunnatut tapahtumat ja liittojen ja yhdistysten toteuttamat tapahtumat. Ole mukana menossa!

Tiesitkö, että maaseutunuorilla on myös kansainvälistä toimintaa? Lue lisää asiasta täältä.

Tutustu nuoriin ja lupaaviin maaseutunuorten omilla nettisivuilla Maaseutunuoret ja Facebook ryhmässä sekä Facebook sivuilla. Sivuilta löydät myös ajankohtaiset tapahtumat.

 

EteläManut

Eteläisten liittojen maaseutunuoret, eli EteläManut ovat MTK-Uudenmaan, MTK-Hämeen sekä SLC Nylandin alle 35-vuotiaita jäseniä. Mukaan manujen toimintaan pääset osallsitumallameidän tapahtumiin. Rohkeasti vaan mukaan yksin tai vaikka kaverin kanssa.

Lisää seurantaan Etelämanujen  Facebook-sivut sekä  Instagram tili.

Liity mukaan myös Etelämanujen  WhatsApp ryhmään, missä jaamme tietoa kasvukauden tilanteesta, kuulumisia, traktorikuvia sekä tietoa MTK:n ja SLC:n tapahtumista. Klikkaa itsesi mukaan tästä.

 Haluatko olla hengenpelastaja? Liity mukaan Etelämanujen VeriRyhmään.

 

Maaseutunuorten valiokunta

MTK-Uudellamaalla on MTK Hämeen ja SLC Nylandin:n kanssa yhteinen maaseutunuorten valiokunta. Valiokunta kokoontuu noin neljä kertaa vuodessa. Maaseutunuorten valiokunta nostaa esiin nuorten näkökulmia ajankohtaisiin asioihin ja vie niitä eteenpäin järjestössä. Valiokunta tarjoaa mahdollisuuden päästä vaikuttamaan yhteisiin asioihin, mutta myös tilaisuuden päästä keskustelemaan samanhenkisten ihmisten kanssa ja verkostoitumaan. Maaseutunuorten valiokunnan keskeisiä tavoitteita ovat yhteistyön lisääminen, tehdyn työn läpinäkyvyys jäsenille ja hyvän yhteishengen luominen järjestössä.

MTK-Uudellamaalla on valiokunnassa neljä edustajaa edustajaa. Yhdistykset esittävät ehdokkaita liiton johtokunnalle ja näiden perusteella johtokunta asettaa valiokunnan yksivuotiskaudeksi tammikuun ensimmäisessä kokouksessa.

 

Uudenmaan edustajat valiokunnassa 2023

Anni Kyrö, Orimattila, anni.kyro(at)phnet.fi, 044 254 3270
Jyrki Mällinen, Porvoo, jyrki.mallinen(at)hotmail.fi, 040 190 3193
Niko Rytsä, Vihti, nikorytsa1(at)gmail.com, 045 317 3987
Oskari Virtanen, Vihti, oskari.virtanen(at)mediafarmi.fi, 040 742 7763


 

MTK Keskusliiton nuorten valiokunta ja nuorten edustaja keskusliiton johtokunnassa

Nuorten edustaja johtokuntaan valitaan äänestyksellä syysparlamentissa. Kaudella 2022-2025 nuoria johtokunnassa edustaa Susanna Valtonen.

MTK:n keskusliiton nuorten valiokuntaan valitaan edustajat kiertävän valintakiintiön perusteella eri liitoista. Kaudella 2023-2026 Keskusliiton nuortenvaliokunnassa Eteläisten liittojen maaseutunuoria edustaa Niko Rytsä Uudeltamaalta.

Maaseutunuorten valiokunnat nostavat esiin nuorten näkökulmia ajankohtaisiin asioihin ja vievät niitä eteenpäin järjestössä. 

Maaseutunuoren valtakunnalliset sivut ja lisää tietoa osoitteessa www.maaseutunuoret.fi. 

Maaseutunuorten toimintaa voi seurata somessa @mtk.maaseutunuoret ja #maaseutunuoret